17.12.24

,

Per un futur sense violència contra les treballadores sexuals

Des de l'any 2003, el 17 de desembre es celebra el Dia Internacional per posar fi a la violència contra les treballadores sexuals. Aquesta efemèride va néixer arran dels crims violents que van ocórrer a la ciutat de Seattle entre els anys vuitanta i noranta, perpetrats per "L'Assassí de Green River". Durant la seva "purificació" dels carrers, aquest home va matar més de 49 prostitutes, i quan va ser detingut, va afirmar amb la major franquesa que la seva meta era "matar el major nombre possible, amb la finalitat de netejar els carrers".

Des de llavors, el 17 de desembre s'ha convertit en un dia d'homenatge per a les víctimes, però amb el temps ha canviat la seva raó de ser per donar veu a totes les treballadores sexuals que pateixen tot tipus de maltractaments i abusos mentre exerceixen la seva feina. És crucial recordar que les persones que exerceixen aquesta professió, una de les més antigues del món, també són éssers humans de carn i ossos que tenen els mateixos drets que tots nosaltres.

Potser no estem d'acord amb la seva forma de vida, potser no ens agrada trobar-nos amb treballadores sexuals, però en realitat aquest rebuig no és cap al ser humà que tenim davant, sinó cap al que creiem que representa. Aquest conjunt de conceptes i significats que desitgem justificar per mitjà de normes morals i creences religioses no hauria de ser excusa per negar-los els seus drets fonamentals.

Aquest dia no es tracta de debatre postures, sinó de lluitar per la igualtat davant la llei. El dret que tot ésser humà té de viure bé, de sentir-se segur, de ser respectat i de gaudir d'un entorn tolerant. Per aquesta raó, cada any les organitzacions en pro dels drets de les treballadores sexuals es llancen al carrer per exigir que se'ls garanteixin els drets que ja tenen simplement per haver nascut i ser ciutadanes del món.

Des de Compromís, defensem fermament la necessitat de celebrar aquest dia per visibilitzar la violència que pateixen les treballadores sexuals i per reivindicar els seus drets. És fonamental que la societat reconegui la seva humanitat i els tracti amb la dignitat que mereixen. No podem permetre que la moralitat o les creences religioses siguin utilitzades com a excuses per perpetuar la discriminació i la violència.

A més, és important que les institucions públiques prenguin mesures concretes per protegir les treballadores sexuals. Això inclou la creació de polítiques que garanteixin la seva seguretat, l'accés a serveis de salut i suport psicològic, i la protecció contra l'explotació i el tràfic de persones. La nostra societat ha de treballar per eliminar l'estigma associat a aquesta professió i assegurar que totes les persones, independentment de la seva ocupació, puguin viure amb dignitat i seguretat.

Com podem celebrar el Dia Internacional per posar fi a la violència contra les treballadores sexuals? Podem contribuir amb qualsevol petició que realitzin aquestes organitzacions, assistir a esdeveniments i escoltar el que tenen a dir. I, per descomptat, també podem demostrar el nostre suport mitjançant el hashtag #NoalaViolenciaContralasTrabajadorasSexuales.

Aquest 17 de desembre, diem no a la violència de gènere que viuen aquestes dones diàriament i recordem que elles també són part de la nostra comunitat. Des de Compromís, ens comprometem a seguir lluitant per una societat més justa i igualitària, on totes les persones puguin viure sense por i amb els drets que els corresponen. La nostra lluita és per un futur on la violència contra les treballadores sexuals sigui només un trist record del passat.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.